over Jet

 


Jet de Wilde tekent en schildert zowel in opdracht als vrij werk. Daarbij is ze illustrator en geeft ze teken- en schilderworkshops.


“Ik wil in mijn schilderijen graag een kloof dichten tussen realisme en cartoonesk, kunst en decoratie. Het liefst heb ik dat een schilderij dat allemaal kan zijn. Het gaat mij om het ambacht, de laag onder de eerste laag, dat het werk ruimte voor fantasie laat en je op sleeptouw neemt. En lol mag ook.”


Sinds 2002 werkt Jet als beeldend kunstenaar en illustrator. Naast het uitvoerende werk geeft ze workshops, ook in Thesinge.

Jet is opgeleid als maatschappelijk werkster en NLP-therapeut, en heeft jarenlang in de verslavingszorg en crisishulpverlening gewerkt.


Jet illustreerde onder andere voor de Universiteit Groningen (faculteit Bewegingswetenschappen en faculteit Biotechniek), Martijje!, Muziek Interactief, het tijdschrift Stadsleven, Stichting Open Ogen, Transmurale Zorg, Maevita/Thuiszorg, maandblad Wij Jonge Ouders, de Taxibus Den Haag, restaurant Istana, Exposure Rotterdam en Vrouwenopvang Rotterdam.


Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met Jet de Wilde opnemen.


Stuur mij e-mail